Duke jetuar në një epokë digjitale, është e pashmangshme të mos flasim edhe mbi rolin e teknologjisë ne edukim. Sot, më shumë se kurrë më parë, është shumë me rëndësi përshtatshmëria me teknologjinë. Padyshim edhe edukimi nuk mund t’i shpëtojë këtij trendi.
Nëse deri dje informacionet e vetme qoftë në shkollë, qoftë në studime është dashur t’i marrim nga librat, gjetja e informacioneve sot është bërë shumë më e lehtë. Kjo përveç të mirave, ka dhe sfidat e saja. Ndër sfidat kryesore është pikërisht filtrimi i informacioneve. Poashtu problematike mbetet autorësia e punimeve nga studiuesit e ndryshëm, duke vënë re “vjedhjen” e autorësisë që ndryshe njihet si plagjiaturë.

“Plagjiaturë është prezantimi i punës së dikujt tjetër
sikur të jetë e juaja, me ose pa lejen e tyre duke e përfshirë
në shkrimet tuaja pa referencim adekuat.”

Universiteti i Oxford-it

Lexo më shumë se si të shmangim plagjiaturën?

Si kompani e teknologjisë së informacionit me fokus në sektorin e arsimit, Platforma Akademia mbështet krijimin e një ambienti inkurajues drejt suksesit dhe përmirësimit të jetës akademike në Kosovë.


Akademia përveç ofrimit të sistemit anti-plagjiaturë për tregun shqip-folës, angazhohet vazhdimisht në digjitalizimin e sistemit arsimor në të gjitha trojet shqiptare.